Monumentet Kulturore

Xhamia e Llapit

Xhamia e Llapit në Prishtinë u ndërtua në vitin 1470 gjatë Perandorisë Osmane dhe është një ndër...

Xhamia e Çarshisë

Çarshi Xhamia – Xhamia e Gurit (Prishtinë) është ndërtuar mes viteve 1393 nga Sulltan Bajaziti i...

Shtepi banimi Kurtesh Sylejmani

Shtëpi banimi – Kurtesh Sylejmani është një monument i trashëgimisë kulturore...

Shkolla e parë shqipe

Objekti i shkollës së parë shqipe është një monument i trashëgimisë kulturore...

Sahat Kulla

Sahat Kulla në Prishtinë është një monument i vjetër i trashëgimisë kulturore e që ndodhet në...

Muzeu i pavarsisë së Kosovës Ibrahim Rugova

Muzeu i Pavarësisë së Kosovës – Ibrahim Rugova është një monument i trashëgimisë kulturore...

Muzeu i Kosoves

Muzeu Kombëtar i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërkaq ndërtesa me arkitekturë...

Shtëpi banimi Hani i Sahit Agës

Shtëpi banimi – Hani i Sahit Agës është një monument i trashëgimisë kulturore...

Shkolla fillore Elena Gjika

Objekti i shkollës fillore “Elena Gjika” është njëri ndër objektet më të vjetra të...

Muzeu Etnologjik

Kompleks banimi (Emin Gjiku) Muzeu Etnologjik është një monument i trashëgimisë kulturore...

Arkivi i Prishtinës

Arkivi i Prishtinës është një monument i trashëgimisë kulturore në Prishtinë, Kosovë. Ky monument...