Monumentet Kulturore

Sahat-kulla, është ndërtuar pas Xhamisë së Hadumit në një vend të njohur si “Fusha e Sahatit.” Kjo Kullë pasqyron zhvillimin e shpejtë ekonomik të Gjakovës në atë kohë.

Kjo kullë ishte e shkatërruar gjatë luftërave Ballkanike, ndërsa kambana iu hoq dhe u transportua për në Mal të Zi. Një sahat i ri me gjatësi 4.10 m dhe një lartësi rreth 30 metra u ndërtua më vonë, në afërsi të themeleve të mëparshme.

E ndërtuar kryesisht prej guri me zonë të vëzhgimit prej druri dhe me çati të mbuluara me plumb, kulla e sahatit është unike në llojin e vet.